Ingyen energia, földből, napból, levegőből, geo tarifa, geotermikus hőszivattyú

Hatékonyság és mérése

Hatékonyság ellenőrzése

A geotermikus hőszivattyú rendszereket elsősorban gazdasági megfontolásból telepítjük. Épp ezért, a gyártók és kivitelezők azon versengenek, hogy ki tud gazdaságosabb, takarékosabb hőszivattyús rendszert építeni, a beruházó pedig az árak és műszaki paraméterek ismeretében eldönti, hogy milyen rendszert építtet ki.

A megrendelők méltán várják el a rendszer tervezőitől és kivitelezőitől, hogy a működés során a paraméterek ellenőrizhetők legyenek. A színvonalas berendezéseket előállító cégek olyan minőségbiztosítási környezetben működnek, hogy a berendezések jobb értékeket mutassanak a helyszíni "éles" üzemben, mint a tesztek során. Ebből kifolyólag tervezői és kivitelezői szempont is, hogy a jól sikerült rendszert bemutassák a megrendelőnek.

A hőszivattyú hatékonyságának mérése

A hőszivattyúk megvalósult COP értékének méréséhez egy hőmennyiség-mérő berendezés, valamint egy áramfelvétel mérő berendezés szükséges. Mindkét eszköz kapható a kereskedelemben, és amennyiben telepítésük megfelelően történik, akkor a kijelzett értékek alapján tisztán leolvasható a hőszivattyú rendszer COP értéke.
Jelezzük, hogy aki GEO tarifát igényel, az egyben kedvezményes tarifára vonatkozó mérőt is igényel, tehát a két mérő közül csak a hőmennyiségmérőt szükséges többletként beépíteni.


Hőszivattyú, geotermikus, geo tarifa - GerappaHőszivattyú | Geotermikus | Geo tarifa | Hasznos linkek