Ingyen energia, földből, napból, levegőből, geo tarifa, geotermikus hőszivattyú

Fal-, mennyezet és padlófűtés

Mint azt más oldalakon is hangsúlyoztuk, a hőleadók milyensége és hőmérséklete nagmértékben befolyásolja az emberi hőérzetet, valamint a hőszivattyúval történő fűtés hatékonyságát.

Gazdaságossági szempontból célszerű minél alacsonyabb hőmérsékletű hőleadókat választani, így (a fan-coilos mellett) elsősorban a nagyfelületű fűtési megoldások jöhetnek szóba, mint pl. a padlófűtés és falfűtés.

A falfűtés amellett, hogy igen magas komfortszintet biztosít, élettanilag is nagyon kedvező megoldás. Mivel a hőérzet jobban érvényesül a meleg felületek miatt, a helyiségek tényleges hőmérséklete lehet picivel alacsonyabb is a megszokottnál.
Hidegburkolatok esetén a falfűtés kiegészítésére javasoljuk a padló temperálás kiépítését padlófűtéssel.

A falfűtés egy másik jelentős előnye, hogy a nyári hűtés nagyfogyasztású klíma berendezések nélkül is megoldható a talaj hűtő hatásával (passzív hűtés). Ezáltal nemcsak a fűtés lesz takarékos, hanem a hűtés szinte ingyenes is lehet.

A falfűtési és padlófűtési rendszerekben együttműködő partnerünk és rendszerszállítónk a Qualitherm cég. A Qualitherm fűtési rendszerek bizonyítottan príma hőleadók, egyszerűen szerelhetők és nem utolsó sorban a hazai szabadalomnak és gyártásnak köszönhetően igen kedvező az ár érték arányuk.

További információért kattintson ide.


Hőszivattyú, geotermikus, geo tarifa - GerappaHőszivattyú | Geotermikus | Geo tarifa | Hasznos linkek